top of page

אקולוגיה בתעשייה

בר לב

בר לב

סקר תשתיות טבע נערך באזור התעשייה בר לב ביוזמת איגוד ערים לאיכות הסביבה גליל מערבי ומנהל אזור התעשייה אבי טילר, בכדי לבחון כיצד ניתן לשלב בין הטבע, שימורו ופיתוחו לבין פיתוח אזור התעשייה. הסקר, שנערך על ידי החברה להגנת הטבע, הוגש להנהלת אזור התעשייה ומציג את תמונת המצב הקיימת של מצאי המערכות הטבעיות בתחום פארק התעשייה: חי, צומח ודומם, ומייצר מסד נתונים לטובת תכנון מקיים. בסקר נבחנו החי והצומח בפארק ועלו מספר המלצות אופרטיביות: שימור שטחי הבתה המלצה להכנת תוכנית לשיקום ועיצוב נופי של  דרדרות הסלעים בכדי לצמצם התפרצות אוכלוסיית שפני הסלע, תכנון מעברים לבעלי חיים ,טיפול בריכוזי צמחייה פולשת בדגש מיוחד על אזורים בהם מתבצעות עבודות עפר ופיתוח, תכנון ניקוז מקיים, העשרת המורכבות המבנית בשטחי יער אחיהוד ועידוד פעילות בעלי חיים, הטמעת גינון מקיים בשטחים הציבוריים ותכנון "גגות חיים" המשתלבים במערך הנגר העילי של פארק התעשייה. יו"ר האיגוד דוד מלכה," מסקנות הסקר הועברו להנהלת אזור התעשייה בכדי לפעול ליישומן  וכבר החל יישום של חלקן. אנו נוסיף ונפעל מול התושבים, הרשויות המקומיות והתעשיינים, על מנת לפתח את האזור תוך שמירה מרבית על איכות הסביבה"

יודעים את התשובה?

כתר פלסטיק

כתר

ב- 25/5/16 התקיים יום שיא במפעל "כתר פלסטיק- מחסנים הזרקה". 
באירוע התבצעה שתילת צמחים מטפסים (קיסוס וגפנית) לאורך הצד הפנימי של גדר המפעל לשם יצירת "קיר ירוק" של מטפסים. גינון אנכי מתקבל בברכה בארץ ובעולם שכן הוא מאפשר להגדיל את כמות השטחים הירוקים גם 
באזורים אורבניים צפופים. קירות ירוקים מפחיתים את תופעת איי החום העירוניים, מסייעים בקירור בניינים 
ובכך חוסכים שימוש במיזוג צורך חשמל, תורמים לבידוד אקוסטי ולטיהור האוויר ממזהמים. 
קיר ירוק המורכב מצמחים מושך אליו בעלי חיים ומהווה עבורם בית גידול נוסף, דבר משמעותי באזורים 
עירוניים. קירות ירוקים תורמים לנוי והאסתטיקה.

השתילה התבצעה ע"י חניכים מ"בית גיל" בליווי מדריכיהם ובהדרכת חברת גינון  טרופיגן.

נכחו: שוש עינב מעיריית כרמיאל, אלי ויצמן ועדו טל מהמפעל יחד עם עובדים נוספים, 
מוטי הלברסברג מאקים, אביבה ברודצקי מכרמי גיל-אקים ויעל הרטמאיר אקולוגית האיגוד.
 
ארוע זה הנו חלק מיוזמה לעידוד טבע במפעלים ובסביבתם הקרובה שיוזם ומקדם האיגוד זו השנה הראשונה.

תפן

תפן

מועצה תעשייתית מגדל תפן משקיעה רבות ביפי המקום ובגנון בשטחים הציבוריים. בשיתוף פעולה בין המועצה לאיגוד, החל ניסיון להפוך את הגינון במקום לגנון בר קיימא. גינון בר קיימא מאפשר לשמור מחד ולצמצם מאידך את השפעת התעשייה על הטבע העשיר בחי וצומח הקיים במועצה. במסגרת התהליך צוות הגינון החל להשתמש ברסק עץ  משאריות גזם של המועצה, לחיפוי הקרקע החשופה. בצורה זו פוחת איבוד המים מהקרקע  צימוח של עשבים שוטים מתמעט וכמעט נמנע, ומתקבלת קרקע עשירה יותר בחומר אורגני,תוך הימנעות מריסוס בקוטלי עשבים כימיים, המזיקים לחי ולצומח. כפועל יוצא מכך- רחוב הזית, הממוקם בחלקה הדרומי של המועצה, הפך לאזור נקי מריסוסים כימיים ועל המסלעה שבצדו החלו לצוץ פרחי בר מקומיים לאזור. בעקבות ההצלחה הוחלט על הרחבת המיזם לרחובות נוספים במועצה.

לאחרונה סיפקה קק"ל למועצה עשרות שתילים של עצי בר מקומיים שנשתלו ברחבי המועצה ובמצפור אחד. בהמשך מתוכנן להוסיף ולשלב צמחי בר בשלושת המצפורים הנוספים הנמצאים במועצה בכדי לעודד ולטפח את הטבע באזור. יו"ר האיגוד דוד מלכה," טבע ותעשייה אינם חייבים להיות הפכים הבאים האחד על חשבון השני,  תפקידנו כגוף האמון על איכות הסביבה בגליל המערבי למצוא ולהוביל את הדרך לשלב ולאזן בין השניים". את המיזם מובילים  ישראל רפפורט, מנהל איכות הסביבה של המועצה ויעל הרטמאיר, אקולוגית איגוד ערים לאיכות הסביבה גליל מערבי.

תרדיון

תרדיון
bottom of page